Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

Як власнику житла зняти особу з реєстрації місця проживання без звернення до суду.

Дата: 11.05.2023 09:46
Кількість переглядів: 367

Фото без опису

Трапляються ситуації в житті, коли особа довгий час не проживає за місцем своєї реєстрації. Тоді у власника житла виникає питання: як «виписати» особу з місця проживання без її згоди. Раніше це було можливо тільки зробити в судовому порядку, але з 2023 року зняти з реєстрації особу з місця проживання можна без звернення до суду (тільки повнолітню).

Які документи необхідні для надання послуги:

Заява власника житла у паперовій формі, до якої додається:

документ, що посвідчує особу;

документ, що підтверджує право власності на житло.

Куди потрібно звертатися?

Зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування) особи здійснюється органом реєстрації, на території територіальної громади, на яку поширюються повноваження відповідної ради.

Вартість

Адміністративний збір у розмірі 1,5 відсотка прожиткового мінімуму громадян сплачує заявник (у 2023 році це 40,26 грн). Якщо осіб декілька – подавати заяву і платити збір потрібно за кожного окремо.

Строки

Зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання в електронній формі здійснюється в день подання документів або не пізніше наступного робочого дня у разі їх надходження після закінчення робочого часу органу реєстрації.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь