Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

ДМИТРО КУЛЕБА, міністр закордонних справ України, назвав три кроки для успішного саміту НАТО у Вільнюсі

Дата: 31.05.2023 14:10
Кількість переглядів: 276

Фото без опису

іністр закордонних справ ДМИТРО КУЛЕБА звернувся до 31 очільника зовнішньополітичних відомств країн НАТО напередодні їхньої неформальної зустрічі в Осло.

У Парламентській асамблеї НАТО одностайно визнали злочини росії проти УКРАЇНИ геноцидом, а терористичний режим в росії – рашизмом… ЧИТАТИ ТУТ: https://ivanzhytnyk.com/suspilstvo/10117-u-parlamentskii-asamblei-nato-odnostaino-vyznaly-zlochyny-rosii-proty-ukrainy-henotsydom-a-terorystychnyi-rezhym-v-rosii-rashyzmom

Про це ДМИТРО КУЛЕБА написав у Twitter.

За його словами, у своєму виступі перед головами МЗС країн НАТО він озвучив «три кроки для успіху Вільнюського саміту».

Сильна і незалежна УКРАЇНА має першорядне значення для євроатлантичної безпеки… ЧИТАТИ ТУТ: https://ivanzhytnyk.com/suspilstvo/9829-sylna-i-nezalezhna-ukrayina-maie-pershoriadne-znachennia-dlia-ievroatlantychnoi-bezpeky

«Посилити інституційні зв'язки та допомогу між Україною та НАТО. Зробити крок до членства України в НАТО. Надати гарантії безпеки на шляху України до НАТО», – зауважив він.

Очікується, що порядок денний майбутнього саміту НАТО обговорюватимуть міністри закордонних справ на зустрічі в Осло, що триватиме протягом середи й четверга (31 травня 2023 року та 1 червня 2023 року – БіЖ).

До цього для задоволення євроатлантичних прагнень Києва були висунуті різні ідеї – від ухвалення окремої декларації та надання гарантій безпеки за «ізраїльською» моделлю до створення нової Ради Україна-НАТО.

ОЛЕКСІЙ РЕЗНІКОВ, міністр оборони України, озвучив очікування України від саміту НАТО: наша країна хоче отримати алгоритм членства в Альянсі ЧИТАТИ ТУТ: https://ivanzhytnyk.com/suspilstvo/10041-oleksiy-reznikov-ministr-oborony-ukrainy-ozvuchyv-ochikuvannia-ukrainy-vid-samitu-nato-nasha-kraina-khoche-otrymaty-alhorytm-chlenstva-v-aliansi

Також, як очікується, на порядку денному буде розширення Комплексного пакета допомоги Києву, спрямованого на те, щоб допомогти українським Збройним Силам відійти від доктрин, озброєння і стандартів радянських часів.

Раніше генеральний секретар Північноатлантичного альянсу ЄНС СТОЛТЕНБЕРГ укотре виключив можливість надання Україні членства в НАТО під час повномасштабної війни з Росією.

ЄНС СТОЛТЕНБЕРГ, генеральний секретар НАТО: «Після війни НАТО має бути готовим до стримування агресії проти України» _ЧИТАТИ ТУТ: https://ivanzhytnyk.com/suspilstvo/9902-yens-stoltenberh-heneralnyi-sekretar-nato-pislia-viiny-nato-maie-buty-hotovym-do-strymuvannia-ahresii-proty-ukrainy

Нагадаємо, що саміт НАТО, який відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня 2023 року…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь