A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

НЕК "Укренерго" звернулось до споживачів з проханням перенести викороистання потужної техніки з 16:00 до 23:00 на інші періоди доби та ніч

Дата: 06.07.2023 15:52
Кількість переглядів: 281

Фото без опису

СПОЖИВАННЯ

Вчора через спеку споживання стрімко зросло і трималось на підвищеному рівні 12 годин поспіль, впродовж всього світлового дня. Це створило додаткове навантаження на енергосистему. Крім того, змінились початок і тривалість періоду найбільшого навантаження в енергосистемі, який тепер триває з 16.00 до 23:00 години.

За прогнозами синоптиків сьогодні майже по всій Україні найбільш спекотний день за тиждень. Ми розуміємо, що провести його без кондиціонера дуже складно. Але просимо не забувати, що наразі в енергосистемі складна ситуація через ремонти на багатьох теплових та гідроелектростанціях, а також на кількох атомних енергоблоках. Тому обсяг доступних потужностей в енергосистемі для виробництва електроенергії обмежений, особливо у години найбільшого споживання.

Будь ласка, переносьте використання кондиціонерів та потужної техніки з вечірніх годин на інший час доби або на ніч, не вмикайте кілька потужних приладів одночасно.

БАЛАНС В ЕНЕРГОСИСТЕМІ

Наразі виробництва електроенергії достатньо для забезпечення потреб споживачів.

РЕМОНТИ

«Укренерго» провела необхідні ремонти на одній з високовольтних ліній на півдні країни, що дозволило повернути її у роботу на напрузі 750 кВ і збільшити можливість передачі потужності у регіони.

Активні відновлювальні роботи тривають на всіх пошкоджених масованими атаками ворога енергооб’єктах. Також тривають планові ремонти обладнання.

КОМЕРЦІЙНИЙ ОБМІН ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЄЮ З ЄС.

Сьогодні з 17:00 до 23:00 здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини потужністю від 49 до 304 МВт (максимум о 18:00), а також з Молдови – від 1 до 138 МВт у різні години доби (максимум о 22:00).

Експорт відсутній.

МЕРЕЖІ ОБЛЕНЕРГО.

Під час нічної атаки ворога були пошкоджені об’єкти електромереж у Львівській області. Тривають аварійно-відновлювальні роботи.

Через негоду відключалися споживачі у Хмельницькій області. Через технічний збій було короткочасне локальне відключення у мережах Прикарпатті.

Внаслідок обстрілів є пошкодження у мережах на Донеччині, Запоріжжі, Харківщині та Херсонщині.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь