Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

До Міжнародного дня корінних народів світу працівники Публічної бібліотеки запрошують користувачів дізнатися більше інформації з відповідної тематики, пропонують цікаві факти про розмаїття та багатство культур корінних народів.

Дата: 09.08.2023 16:49
Кількість переглядів: 247

Фото без опису

Міжнародний день корінних народів світу відзначається 9 серпня, починаючи з 1995 року за рішенням Організації об’єднаних націй. Корінний народ – це не те саме, що національна меншина. В Україні проживає доволі багато національних меншин і лише декілька корінних народів. Щоб бути корінним народом, етнічна спільнота мала сформуватися як така саме на території України, бути носієм самобутньої мови та культури, і не мати власної держави за межами України.Поряд з українцями корінними народами в Україні є кримські татари, караїми та кримчаки. Їхньою історичною батьківщиною є Крим. Але дев’ятий рік поспіль в окупованому Криму, представники корінних народів, насамперед кримські татари, мають справу з протилежною реальністю.

Міжнародний день корінних народів світу – це ще одна можливість для того щоб віддати належне всім оригінальним культурам й всім корінним народам, які є невід’ємною частиною великої української родини та подякувати їх представникам за вагомий внесок в розбудову української держави та розвиток її громадянського суспільства. Відділ обслуговування публічної бібліотеки запрошує користувачів дізнатися більше інформації з відповідної тематики, пропонує цікаві факти про розмаїття та багатство культур корінних народів.

Більше фото тут https://www.facebook.com/photo/?fbid=600618848939976&set=pcb.600619132273281


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь