Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

До Міжнародного дня корінних народів світу працівники Публічної бібліотеки запрошують користувачів дізнатися більше інформації з відповідної тематики, пропонують цікаві факти про розмаїття та багатство культур корінних народів.

Дата: 09.08.2023 16:49
Кількість переглядів: 239

Фото без опису

Міжнародний день корінних народів світу відзначається 9 серпня, починаючи з 1995 року за рішенням Організації об’єднаних націй. Корінний народ – це не те саме, що національна меншина. В Україні проживає доволі багато національних меншин і лише декілька корінних народів. Щоб бути корінним народом, етнічна спільнота мала сформуватися як така саме на території України, бути носієм самобутньої мови та культури, і не мати власної держави за межами України.Поряд з українцями корінними народами в Україні є кримські татари, караїми та кримчаки. Їхньою історичною батьківщиною є Крим. Але дев’ятий рік поспіль в окупованому Криму, представники корінних народів, насамперед кримські татари, мають справу з протилежною реальністю.

Міжнародний день корінних народів світу – це ще одна можливість для того щоб віддати належне всім оригінальним культурам й всім корінним народам, які є невід’ємною частиною великої української родини та подякувати їх представникам за вагомий внесок в розбудову української держави та розвиток її громадянського суспільства. Відділ обслуговування публічної бібліотеки запрошує користувачів дізнатися більше інформації з відповідної тематики, пропонує цікаві факти про розмаїття та багатство культур корінних народів.

Більше фото тут https://www.facebook.com/photo/?fbid=600618848939976&set=pcb.600619132273281


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь