Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

На Сумщині реалізовуватиметься ряд проєктів у рамках співпраці Сумської ОВА зі швейцарсько-українським проєктом UCORD

Дата: 22.08.2023 13:58
Кількість переглядів: 93

Фото без опису

На Сумщині реалізовуватиметься ряд проєктів у рамках співпраці Сумської ОВА зі швейцарсько-українським проєктом UCORD

🔷Начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх повідомив, що під час Конгресових слухань, що відбувалися на минулому тижні в рамках Конгресу регіональних влад при Президентові України Володимиру Зеленському було офіційно повідомлено про активну фазу партнерства проєкту UCORD з регіонами-партнерами – Сумською, Хмельницькою, Вінницькою та Тернопільською областями.

💬«В офісі Президента України Сумщину офіційно привітали зі стартом реалізації ряду потужних проєктів в рамках співпраці з швейцарськими партнерами. Один із цих проєктів – щодо розбудови інфраструктури управління відходами у Сумській області – був презентований міжнародним партнерам обласним Департаментом захисту довкілля та енергетики під час Координаційного форуму з реалізації Стратегії економічного відновлення та розвитку Сумської області, що проходив в області в кінці липня. Їх зацікавив цей проєкт, тож сподіваємось, що наша співпраця буде ефективною для Сумської області», – зазначив Володимир Артюх.

☝️Як повідомив директор Агенції регіонального розвитку Сумської області Григорій Стариков, швейцарсько-український проєкт «Згуртованість та регіональний розвиток України», UCORD, який почав діяльність у грудні 2022 р., втілюється за підтримки Швейцарії Swiss Development & Cooperation компанією NIRAS Sweden AB.

👉Метою проєкту UCORD є сприяння скоординованим діям з відновлення та злагодженого регіонального розвитку з боку громадян, бізнесу і органів влади, що у свою чергу покращує якість життя людей, зміцнює стійкість суспільства, мир та соціальну згуртованість в Україні. Проєкт реалізується через 3 компоненти: «Регіональний розвиток», «Розвиток потенціалу та екологічних послуг», «Соціальна згуртованість через культуру та залученість громадян».

За його словами, проєкт UCORD перебуває у своїй першій фазі, яка розпочалася у грудні 2022 р., та триватиме до листопада 2026 року. Всього проєкт розрахований на три 4-річні фази загальною тривалістю 12 років.

✅У першій фазі проєкт складається із 3 компонентів:

• компонент 1 передбачає розвиток регіональної політики в Україні шляхом підтримки та зміцнення Агенцій регіонального розвитку (АРР) у пілотних областях;

• компонент 2 спрямований на покращення надання публічних послуг у секторі WASAW (водопостачання, водовідведення та управління відходами) з акцентом на навколишнє середовище;

• компонент 3 спрямований на побудову соціальної згуртованості через культуру, діалог і креативні індустрії.

✍️На сьогодні проведені конкурси та відібрані 2 експерти для реалізації другого і третього компонентів.

‼️Очільник Сумщини доручив керівникам структурних підрозділів Сумської ОВА ефективно співпрацювати з експертами, щоб в нашій області усі проєкти, а особливо щодо управління відходами та водовідведення реалізовувалися якомога оперативніше.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь