Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

На базі Публічної бібліотеки проведено правопросвітницький захід: «День пам'яті всіх захисників України»

Дата: 30.08.2023 15:00
Кількість переглядів: 75

Фото без опису

29 серпня – День пам'яті всіх захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

На підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам'яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу у суспільстві, фахівчиня сектору Кролевецького бюро правової допомоги Світлана Ткаченко, спільно з головним спеціалістом відділу підтримки сімей та координації соціальних послуг Конотопської РДА - Тетяною Куриленко, директором публічної бібліотеки Кролевецької міської ради Наталії Ракоїд, бібліотекарем читального залу публічної бібліотеки Оксаною Кравченко та фахівцем з соціальної роботи центру надання соціальних послуг Кролевецької міської ради Ярослави Павленко, на базі публічної бібліотеки Кролевецької міської ради провели правопросвітницький захід на тему: «День пам'яті всіх захисників України».

«Вони були різними людьми, але їх об'єднувала любов до України і бажання захистити її від ворога. Вони були воїнами, добровольцями, їхня спільна мета була одна – зробити Україну вільною і незалежною. Їх імена навіки закарбовані в історії і наших серцях. Ми ніколи не забудемо їх подвиг і пам'ятатимемо про них як про Героїв»- саме такими словами було розпочато захід.

29 серпня - День пам’яті загиблих захисників України. Це не єдиний день у році, коли ми згадуємо, віддаємо шану, розповідаємо про тих, хто віддав життя, щоб відстояти Україну, її державність, незалежність і соборність. Але це особливий день, нагода для всіх у суспільстві разом зосередитися на пам’яті, шані і вдячності.

24 серпня 2019 року Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про затвердження пам'ятного дня. Дата приурочена до дня найбільших втрат української армії на Донбасі - дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року. Символікою цього дня є квітка соняшника, адже у серпні 2014 року на полях саме із цією рослиною полягло багато українських воїнів.

На сьогодні, поки триває війна до перемоги, ми не можемо ані знати точну кількість, ані назвати всіх поіменно, ані розповісти всі історії. Але ми впевнені, що українське суспільство докладе всіх зусиль, щоб наші загиблі герої були в нашій пам’яті. Ми маємо завжди пам’ятати про надвисоку ціну, якою нам здобувається мирне небо, про відвагу наших Героїв, які щоденно від 2014 року роблять усе заради існування України та наших майбутніх поколінь.

Наприкінці заходу працівник бюро наголосила на важливості поширення інформації про можливість безкоштовно скористатися послугами системи безоплатної правової допомоги для вирішення правових проблем, нагадала присутнім про види правової допомоги, які можна отримати, ознайомила з порядком звернення.

Більше фото тут https://www.facebook.com/photo/?fbid=611449697856891&set=pcb.611449797856881


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь