Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

Центром надання соціальних послуг Кролевецької міської ради розпочато реалізацію проєкту «Створення умов для профілактики професійного вигорання соціальних працівників Кролевецької громади в умовах війни»

Дата: 01.11.2023 17:41
Кількість переглядів: 88

Фото без опису

Особливість професійної діяльності соціального працівника визначається великою кількістю міжособистісних контактів з людьми, які опинилися в складних життєвих обставинах, які, в свою чергу, формують психологічний стан працівника, викликають емоційне напруження та появу стресових станів, що в свою чергу впливає як на фізичний стан працівника, так і на результат його професійної діяльності. Особливо актуальною дана проблема стала в умовах сьогодення.

Центром надання соціальних послуг Кролевецької міської ради розпочато реалізацію проєкту «Створення умов для профілактики професійного вигорання соціальних працівників Кролевецької громади в умовах війни» за фінансової підтримки Благодійної організації «Українська освітня платформа» в рамках реалізації благодійного проєкту «Забезпечення впровадження більш відповідального, спрямованого на людей та ефективного підходу до кризи в Україні через місцеве керівництво, інновації, співпрацю між агентствами та процес навчання дією від DanChurchAid». Менторський супровід даного проєкту забезпечується ГО « «Професійна Ліга соціальних працівників Сумщини».

Реалізація даного проєкту має на меті забезпечити виявлення та подолання випадків професійного вигорання та забезпечити систему профілактики даного явища через методи психологічної підтримки у поєднанні арт-терапевтичними та інноваційними технологіями під керівництвом фахівців та забезпечення оптимізації робочого середовища.

В рамках даного проекту планується:

- проведення тренінгів для соціальних робітників, метою яких є виявлення, попередження та подолання явища професійного вигорання.;

- проведення консультативних зустрічей з представниками бюро безоплатної правової допомоги;

- моніторингова сесія з отримувачами соціальних послуг.

- придбання 20 велосипедів для соціальних робітників сільської місцевості;

27 жовтня та 1 листопада було проведено перші тренінги з працівниками центру надання соціальних послуг Кролевецької міської ради та працівниками Кролевецького відділу управління соціального захисту населення Конотопської РДА за темами «Механізми виникнення емоцій, їх види прояви та стани. Емоційна грамотність, як спосіб ефективної саморегуляції психоемоційних станів» та «Техніки для зняття стресу»

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь