Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

«Під зіркою ЛУКАША». У Кролевецькому ліцеї N2 відбулись літературні заходи присвячені геніальному перекладачу, нашому земляку Миколі Лукашу.

Дата: 19.12.2023 17:22
Кількість переглядів: 101

Фото без опису

Геніальний перекладач світової класики, відомий лінгвіст, поет, знавець понад 20 мов, майстер пародій та епіграм, фольклорист, умілий імпровізатор, митець-новатор - таким його знаємо в Кролевецькому ліцеї N2 імені М.О.Лукаша.

У День народження Миколи Олексійовича в нашому закладі були проведені інформаційні хвилинки для здобувачів освіти 5-9, 11 класів (учителі української мови та літератури Губаренко В.І. та Петрикей С.М.).

Левітін Богдан виконав та презентував однокласникам проектну роботу "Микола Лукаш - майстер-перекладач українською".

Бібліотекар Гуменюк Т.В. підготувала виставку творчої спадщини Миколи Лукаша, яку відвідали всі охочі.

Традиційно в День народження видатного перекладача здобувачі освіти нашого ліцею взяли активну участь у літературному конкурсі, присвяченому пам'яті М.О.Лукаша у двох номінаціях: "художнє читання" та "літературний переклад".

Також 19 грудня до ліцею завітала бібліотекарка Публічної бібліотеки Кролевецької міської ради Кравченко Оксана та провела зі здобувачами освіти 7-Б класу літературне знайомство "Під зіркою Лукаша" (до 104-річчя від Дня народження перекладача). І ця зустріч не є випадковою, адже саме наш заклад освіти названий на честь видатного кролевчанина.

Більше фото тут https://www.facebook.com/photo/?fbid=688791583466076&set=pcb.688792006799367


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь