Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

НА СУМЩИНІ ВІДКРИЛИ ЦЕНТР ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ У ПРОЦЕСІ ПРАВОСУДДЯ, ЯКІ ПОСТРАЖДАЛИ АБО СТАЛИ СВІДКАМИ НАСИЛЬСТВА

Дата: 27.12.2023 09:44
Кількість переглядів: 73

Фото без опису

Даний проєкт вдалося реалізувати за сприяння та фінансової підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), завдяки тісній співпраці влади усіх рівнів, правоохоронних органів, громадського сектору.

✅Подібних закладів відтепер в Україні стало 10. На Сумщині Центр запрацював на базі обласного спеціалізованого будинку дитини.

☝️Завдання Центру захисту та соціально-психологічної підтримки у процесі правосуддя дітей, які постраждали або стали свідками насильства (модель Барнахус) – максимально допомогти і захисти права дитини та не зашкодити їй, мінімізувавши всі травмуючі фактори.

👉За словами начальника Сумської обласної військової адміністрації Володимира АРТЮХА, враховуючи специфіку нашого прифронтового регіону, який межує з країною-агресором, був під окупацією, проблема насильства і потреба захисту дітей є актуальною.

‼️На сьогодні на Сумщині обліковується 81 дитина, яка потребує такої допомоги.

💬«Це важлива для Сумщини подія, до якої ми ретельно готувалися і планомірно наближалися завдяки міжнародній підтримці та тісній взаємодії широкого кола учасників. Захищати дітей, їх права та інтереси – це наша спільна відповідальність. Тож у цьому центрі кожна дитина, яка опинилася у біді, отримає допомогу та підтримку», – зазначив він.

🟢Відкриття даного закладу – це також значний крок до впровадження міжнародних стандартів захисту прав дитини на шляху до євроінтеграції нашої держави, акцентував очільник Сумщини.

🔷Керівниця проєктів захисту дітей Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Ван Чі Пхам дала високу оцінку взаємодії у реалізації даного процесу на Сумщині та висловила готовність підтримувати подібні ініціативи.

💬«Ми зацікавлені у продовженні тісної співпраці у даному напрямку, адже наші цілі і завдання сфокусовані на відновленні дитини, котра стикнулася з насильством, на подальшій підтримці її захисту в юридичній площині тощо», – зауважила вона.

✅Модель Барнахус – полягає у створенні безпечного для дитини середовища з інтегрованими в одному місці усіма послугами процесу правосуддя. Робота центру побудована в умовних «чотирьох кімнатах», де організовано захист дітей; кримінальне розслідування та судове провадження; медичний огляд та лікування; обстеження та лікування психічного здоров’я.

☝️Завдяки такому принципу роботи усіх спеціалістів із дитиною «під одним дахом» багатопрофільна міжвідомча команда співпрацює, щоб забезпечити жертвам та свідкам насильства скоординований ефективний захист, дружній до дитини.

🟢На Сумщині пішли ще далі – облаштували кімнату тимчасового перебування, куди можна доставити дитину у будь-який час доби, залишити її у безпеці, надавши місце для ночівлі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь