Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

У навчальних закладах Кролевеччини працівниками Публічної бібліотеки проводяться години мужності «Вони пішли в безсмертя молодими» приурочені до Дня пам’яті героїв Крут

Дата: 26.01.2024 11:29
Кількість переглядів: 49

Фото без опису

Година мужності «Вони пішли в безсмертя молодими»

29 січня – День пам’яті героїв Крут – саме там, у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. Щороку, 29 січня, кожен українець схиляє голову перед пам’яттю про тих, хто в далекому 1918 році боронив незалежність України ціною власного життя.

29 січня 1918 року на залізничній станції Крути в Чернігівській області 300 київських студентів, захищаючи підступи до Києва, вступили в нерівний бій з шеститисячною армією більшовиків під командуванням Михайла Муравйова, яка серед інших вела наступ на Українську Народну Республіку.

29 січня 1918 року назва невеликої станції Крути, що розташована на Чернігівщині уздовж лінії Бахмач-Київ, ознаменувала відлік нового духовного злету нації, який уже протягом століття є національним символом для десятків поколінь борців за свободу та незалежність.

Бібліотекарі Публічної бібліотеки Кролевецької міської ради Людмила Больба та Галина Левченко провели для учнів 9-А кл. Кролевецького ліцею №5 годину мужності «Вони пішли в безсмертя молодими».

Крути… Символ героїзму і відданості нашого юнацтва, символ національної трагедії. Цвіт української молоді, Герої, які склали іспит зрілості, ставши в обороні української Волі і Державності…

Схилімо свої голови перед світлою пам’яттю тих молодих лицарів, які далекого січневого ранку загинули в ім’я України.

Минають роки, століття - та пам’ять про юнаків, які полягли під Крутами не зникає вовік. Немає права зникнути. Адже без неї немає історії, немає народу, немає країни.

Фото без опису

Більше фото тут https://www.facebook.com/photo?fbid=694024559599404&set=pcb.694024746266052

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь