Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

ПРООН ПЛАНУЄ РЕАЛІЗУВАТИ У 6 ГРОМАДАХ СУМЩИНИ ПІЛОТНИЙ ПРОЄКТ З ПІДТРИМКИ ВЕТЕРАНІВ

Дата: 06.02.2024 13:41
Кількість переглядів: 56

Фото без опису

Загальний бюджет програми – 1,6 млн доларів США, що покривається за рахунок донора – Уряду Нідерландів

🤝Деталі подальшої співпраці, плани та напрямки реалізації проєкту з надання допомоги ветеранам начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ обговорив під час зустрічі із керівницею напряму «Громадська безпека та соціальна згуртованість» Федерікою ДІСПЕНЦОЮ.

🔷Цей проєкт сконцентрований на підтримці ветеранів, членів їх родин та ветеранської спільноти, в тому числі, через громаду і громадянське суспільство. Тому ряд грантів передбачено спрямувати на ветеранів, а частина буде орієнтована на громаду для організації такої допомоги.

💬«Для нас є вкрай важливим і відповідальним той факт, що міжнародні партнери обрали Сумщину у якості пілотного регіону для запровадження цієї соціально важливої ініціативи. Дякуємо за системну підтримку та конкретні можливості. Ми налаштовані на серйозну роботу, щоб досягти максимального ефекту, не розпорошуючи зусиль та ресурсів», – зазначив Володимир Артюх.

☝️Федеріка Діспенца підкреслила, що програма передбачає не просто підтримку ветеранів, як групи, а запровадження системного підходу у роботі з громадами.

💬«Ми хочемо бути інклюзивними і вкючати ветеранів у суспільні реінтеграційні процеси, через взаємодію з громадами і громадським сектором. Тому наше завдання – не лише підтримати ветеранів, допомогти у подальшій реінтеграції у суспільство, а й підготувати громади, щоб вони були спроможні надати весь комплекс допомоги ветеранам та ветеранським спільнотам», – прокоментувала вона.

🟢Як зауважив Володимир Артюх, Сумщина зацікавлена у якісній реалізації даного проєкту, адже ветеранська політика сьогодні є одним із пріоритетів країни і області.

Разом з тим, компонент міжнародної підтримки має тісно корелюватися із державницькою позицією та нагальними потребами суспільства. Тож у цьому проєкті мають бути передбачені роль і місце помічників ветеранів, через яких наразі держава забезпечує комплексну підтримку захисників, які повертаються до цивільного життя.

🤝Найближчим часом Сумська ОВА та ПРООН мають визначитися із переліком 6 громад, де буде розпочато реалізації проєкту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь