Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

На Сумщині пройшло перше засідання Ради партнерів відновлення та розвитку області

Дата: 19.02.2024 19:41
Кількість переглядів: 102

Фото без опису

Рада партнерів створена у рамках діяльності Регіонального офісу міжнародного співробітництва. Вона має на меті акумулювати зусилля влади, міжнародних донорів та бізнесу для підтримки і розвитку області, забезпечити ефективну координацію дій та інформаційну взаємодію для досягнення мети.

☝️Як зауважив начальник обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ, ідея створення такого органу виникла під час міжнародного координаційного форуму, що проводився влітку обласною адміністрацією за підтримки стратегічних партнерів з ООН. Цей задум ефективно втілився у життя і вже дає свої позитивні результати.

💬«Міжнародна фінансова, матеріальна, ресурсна, технічна та гуманітарна допомога суттєва для Сумщини і відчутна у кожній громаді. Дякуємо світовій спільноті, ключовим партнерам з ООН та особисто постійній координаторці системи Організації Об’єднаних Націй в Україні Деніс БРАУН.

📌У 2023 році область отримала підтримку від міжнародних партнерів у розмірі щонайменше 700 мільйонів гривень. Ще 300 мільйонів гривень уже сплановано на найближчу перспективу для реалізації важливих ініціатив у громадах. Це дає впевненість говорити про необхідність переходу від гуманітарної допомоги до підтримки і розвитку економіки та нарощення потенціалу регіону», – наголосив Володимир Артюх.

🔷Представники влади, ключових міжнародних донорів, бізнесу і громадськості обговорили пріоритети надання допомоги для економічного відновлення Сумської області у 2024 році та інструменти завдяки яким вдасться підвищити ефективність співпраці.

✅Перший заступник голови ОВА Тарас САВЧЕНКО презентував бачення взаємодії та підтримки Сумщини світовою спільнотою через призму реалізації ключових орієнтирів Стратегії відновлення і розвитку економіки області, пріоритети якої корелюються з цілями сталого розвитку ООН та європейськими цінностями. Він представив основні досягнення, перспективні флагманські проєкти та висловив пропозиції для підвищення ефективності співпраці.

🟢Представники міжнародних партнерів презентували заплановані для реалізації на Сумщині ініціативи. Територіальний менеджер Міжнародної організації з міграції (МОМ) Роберт Аллен МОМІНІ, спеціаліст з впровадження програм Продовольчої та сільськогосподарської програми ООН (ФАО) Кіял АКМАТБЕК повідомили про пріоритетні сфери діяльності організацій, критерії реалізації програм зі стимулювання економіки, аграрної сфери тощо.

🤝Організовані тематичні дискусії для членів Ради партнерів та обговорення питань розвитку економічного сектору, сільського господарства та людського капіталу сприяли налагодженню взаємодії та напрацювань щодо майбутнього портфеля проєктів.

ℹ️Допомогу в організації та проведенні Ради партнерів надав радник Заступника Керівника Офісу Президента України Олексія КУЛЕБИ Артем ГУСАК, котрий відзначив важливість такого формату для забезпечення конструктивного діалогу та балансу у взаємодії іноземних партнерів, локальних координаторів, регіональної влади тощо.

☝️Більше про міжнародну діяльність на Сумщині читайте на сайті Сумської ОВА, на сторінці Регіонального офісу міжнародного співробітництва Сумської області: https://gue.sm.gov.ua/.../regionalnij-ofis-mizhnarodnogo....

✅Регіональний офіс міжнародного співробітництва – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь