Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

На Сумщині пройшло перше засідання Ради партнерів відновлення та розвитку області

Дата: 19.02.2024 19:41
Кількість переглядів: 94

Фото без опису

Рада партнерів створена у рамках діяльності Регіонального офісу міжнародного співробітництва. Вона має на меті акумулювати зусилля влади, міжнародних донорів та бізнесу для підтримки і розвитку області, забезпечити ефективну координацію дій та інформаційну взаємодію для досягнення мети.

☝️Як зауважив начальник обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ, ідея створення такого органу виникла під час міжнародного координаційного форуму, що проводився влітку обласною адміністрацією за підтримки стратегічних партнерів з ООН. Цей задум ефективно втілився у життя і вже дає свої позитивні результати.

💬«Міжнародна фінансова, матеріальна, ресурсна, технічна та гуманітарна допомога суттєва для Сумщини і відчутна у кожній громаді. Дякуємо світовій спільноті, ключовим партнерам з ООН та особисто постійній координаторці системи Організації Об’єднаних Націй в Україні Деніс БРАУН.

📌У 2023 році область отримала підтримку від міжнародних партнерів у розмірі щонайменше 700 мільйонів гривень. Ще 300 мільйонів гривень уже сплановано на найближчу перспективу для реалізації важливих ініціатив у громадах. Це дає впевненість говорити про необхідність переходу від гуманітарної допомоги до підтримки і розвитку економіки та нарощення потенціалу регіону», – наголосив Володимир Артюх.

🔷Представники влади, ключових міжнародних донорів, бізнесу і громадськості обговорили пріоритети надання допомоги для економічного відновлення Сумської області у 2024 році та інструменти завдяки яким вдасться підвищити ефективність співпраці.

✅Перший заступник голови ОВА Тарас САВЧЕНКО презентував бачення взаємодії та підтримки Сумщини світовою спільнотою через призму реалізації ключових орієнтирів Стратегії відновлення і розвитку економіки області, пріоритети якої корелюються з цілями сталого розвитку ООН та європейськими цінностями. Він представив основні досягнення, перспективні флагманські проєкти та висловив пропозиції для підвищення ефективності співпраці.

🟢Представники міжнародних партнерів презентували заплановані для реалізації на Сумщині ініціативи. Територіальний менеджер Міжнародної організації з міграції (МОМ) Роберт Аллен МОМІНІ, спеціаліст з впровадження програм Продовольчої та сільськогосподарської програми ООН (ФАО) Кіял АКМАТБЕК повідомили про пріоритетні сфери діяльності організацій, критерії реалізації програм зі стимулювання економіки, аграрної сфери тощо.

🤝Організовані тематичні дискусії для членів Ради партнерів та обговорення питань розвитку економічного сектору, сільського господарства та людського капіталу сприяли налагодженню взаємодії та напрацювань щодо майбутнього портфеля проєктів.

ℹ️Допомогу в організації та проведенні Ради партнерів надав радник Заступника Керівника Офісу Президента України Олексія КУЛЕБИ Артем ГУСАК, котрий відзначив важливість такого формату для забезпечення конструктивного діалогу та балансу у взаємодії іноземних партнерів, локальних координаторів, регіональної влади тощо.

☝️Більше про міжнародну діяльність на Сумщині читайте на сайті Сумської ОВА, на сторінці Регіонального офісу міжнародного співробітництва Сумської області: https://gue.sm.gov.ua/.../regionalnij-ofis-mizhnarodnogo....

✅Регіональний офіс міжнародного співробітництва – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь