A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

Кролевецьке ВП: Розкажіть родичу і сусіду про шахраїв та їх методи роботи

Дата: 27.07.2020 08:21
Кількість переглядів: 567

Фото без опису

 

У Кролевецькому відділенні поліції постійно проводиться роз’яснювальна робота серед населення щодо дій шахраїв, які наживаються на необізнаності та довірливості громадян. Найчастіше їхніми жертвами стають пенсіонери, які втрачають свої заощадження через різноманітні шахрайські пастки. Недоступність для старшого покоління сучасних засобів інформації впливає на їх обізнаність у даній проблематиці. Тож, кролевецькі поліцейські просять усіх, хто має старших родичів чи знайомих, розповідати їм про методи і цілі злочинців.

Лише за останні кілька тижнів зареєстровано 4 випадки шахрайських дій по відношенню до мешканців Кролевецького району. За одну добу, одночасно трьох кролевчан намагалися “розвести” зловмисники. Проте, люди були обізнані і в даних випадків ніхто не втратив ні грошей, ні здоров’я. Вони одразу звернулися до правоохоронців і ті розпочали розшукові дії.

Варто розуміти, що існують контактні та безконтактні шахрайські методи. Особи, які вам телефонують під виглядом мера, поліції, податкової, соціальної служби тощо, і хоча б натякають на отримання з вас коштів, чи то пожертви, чи “хабара” за непритягнення до відповідальності, будь-які банківські оборутки – це все шахраї. На другому кінці дроту, як правило в таких випадках – особи, що знаходяться у місцях позбавлення волі чи на не підконтрольних територіях. Ні одна з відповідних служб не спілкується таким чином з населенням.

Також, люди, що під виглядом соціальних працівників чи інших “бюро добрих справ” приходять до вас до дому з допомогою, проханням чи роз’ясненнями, хочуть обміняти гроші, “впарити” чудо-ліки чи випитують у вас про те, як живуть ваші сусіди чи потребують допомоги – це, скоріш за все, шахраї. В будь-якому впадку, людина має розуміти, що пильність до подібних ситуацій – це єдине, що вбереже від шахраїв.

Зателефонувати в поліцію чи будь-яку іншу службу і запитати: “Чи відправляли ви до нас своїх представників?” – це нормально. Вимагати у людини посвідчення особи – це нормально. Нічого не розповідайте чужим людям, не довіряйте незнайомцям. Особливо небезпечно покладатися на телефонні дзвінки від невідомих. Шахраїв стає все більше, а методи у них – найрізноманітніші. Тож будьте свідомі і звертайтеся до поліції за тел. “102”.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь