A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС У СУМСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Дата: 21.10.2020 14:35
Кількість переглядів: 3585

Фото без опису

 

 

 

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС У СУМСЬКІЙ ОБЛАСТІ

 

 

 

Фото без опису

 

 

Інформація Головного управління ДПС у Сумській області для оприлюднення на  Вашому вебсайті:

 

ТОП 5 питань щодо реєстраторів розрахункових операцій

Фахівцями Головного управління ДПС у Сумській області системно проводяться сеанси телефонного зв'язку на тему: «Зміни стосовно застосування РРО» .

Пропонуємо вашій увазі окремі роз'яснення:

Коли і кому необхідно застосовувати ПРРО? Перший етап - з 1 серпня 2020 року до застосування ПРРО суб’єкти господарювання можуть перейти за власним бажанням. Другий етап - з 1 січня 2021 року, буде розширено перелік видів діяльності, для яких використання РРО є обов’язковим та запроваджено механізм кешбек. Третій етап - з 1 квітня 2021 року, коли використання РРО стане обов'язковим для фізичних осіб – підприємців, які є платниками єдиного податку 2, 3, 4 груп незалежно від видів діяльності.

Яке обладнання може використовуватися при застосуванні ПРРО? Програмний РРО можна буде встановити на смартфон, планшет, комп’ютер чи інший будь-який гаджет, який має операційну систему та підключення до Інтернет.

Де можливо знайти інсталяцію програмного РРО? Програмний РРО розміщено за посиланнями: ftp://ftp.sta.gov.ua/electornna_zvitnist_install&update/Android.zip

Які технічні вимоги дообладнання для встановлення ПРРО? Процесор 1ГГц - ОЗУ 512 МБ,  Дисковий простір (мінімум), 32-розрядної версії 4,5 ГБ ,  64 розрядної версії 4,5 ГБ.  Вимоги до операційної системи:  Windows Vista SP2 і вище  для смартфонів – Android.7 і вище.

 

Електронне звернення із зазначенням місця проживання 

Державна податкова служба України нагадує, що з метою спрощення листування з громадянами в ДПС функціонує електронна скринька: zvernennya_dps@tax.gov.ua.

Звертаємо увагу, що звернення, які громадяни надішлють на вказану електронну скриньку, мають бути з відсканованим особистим підписом та із зазначенням місця проживання (реєстрації) або підписані за допомогою кваліфікованого електронного підпису. Такі листи будуть розглянуті та відповіді на них будуть надані у терміни, визначені статтею 20 Закону України «Про звернення громадян».

Звернення, які громадяни надішлють на вказану електронну скриньку БЕЗ сканованого особистого підпису та БЕЗ зазначення місця проживання (реєстрації), будуть повернуті без розгляду протягом 10 днів із відповідним роз’ясненням відповідно до вимог ст. 5 Закону України «Про звернення громадян».

 

Викрито підприємства з ознаками фіктивності

Державною податковою службою України, спільно з фахівцями Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку України, Головного слідчого управління Служби безпеки України викрито протиправну діяльність осіб на ринку цінних паперів.

У рамках діяльності міжвідомчої робочої групи, що створена ДПС виявлено групу компаній юридичних осіб – професійних учасників ринку цінних паперів. Ці юридичні особи від підконтрольних інвестиційних фондів видавали фіктивні кредити пов’язаним підприємствам з ознаками фіктивності, надавали послуги реальному сектору економіки щодо виведення коштів з обігу підприємств, їх конвертації та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом. Загальний обсяг таких операцій за період 2019-2020 років склав понад 2,8 млрд гривень.

У результаті проведених заходів та комплексу слідчих дій Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку України за матеріалами проведеної перевірки прийнято рішення від 29 вересня 2020 року про заборону торгівлі цінними паперами ЗНПВІФ «Портфельні інвестиції» та ЗНПВІФ «Новітні технології» ТОВ «КУА «Прудент».

Наразі Департаментом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ДПС здійснюється подальше відпрацювання підприємств реального сектору економіки, які скористалися послугами протиправної діяльності вказаної групи.

 

Про граничний термін сплати єдиного внеску

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує, платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок), зазначені у п. 4 частини першої ст. 4 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464), зокрема, фізичні особи – підприємці    (ФОП) – платники єдиного податку зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок (частина 8 ст. 9 Закону № 2464).

Згідно з п. 12 розділу ІV Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.04.2015 № 449 із змінами та доповненнями, у разі якщо останній день строків сплати єдиного внеску припадає на вихідний або святковий день, останнім днем таких строків сплати єдиного внеску вважається перший робочий день, що настає за вихідним або святковим днем.

Відповідно до ст. 530 Цивільного кодексу України, якщо у зобов’язанні встановлений строк його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк.

Таким чином, граничний термін сплати єдиного внеску за себе ФОП – платниками єдиного податку – 19 число місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.

У разі якщо останній день строків сплати єдиного внеску припадає на вихідний або святковий день, останнім днем таких строків сплати єдиного вважається перший робочий день, що настає за вихідним або святковим днем.

 

Помилково сплачений єдиний внесок

Головне управління ДПС у Сумській області інформує, що платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) зобов’язані своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиного внеску.

Норми встановлені п.п. 1 частини 2 ст. 6 Закону України від 08 липня  2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами (далі – Закон № 2464).

У разі виявлення своєчасно не сплачених сум страхових внесків платники єдиного внеску зобов’язані самостійно обчислити ці внески і сплатити їх з нарахуванням пені в порядку і розмірах, визначених ст. 25 Закону № 2464.

Частиною 13 ст. 9 Закону № 2464 передбачено, що суми помилково сплаченого єдиного внеску зараховуються в рахунок майбутніх платежів єдиного внеску або повертаються платникам у порядку і строки, визначені центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику, за погодженням з центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, Пенсійним фондом України та фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь