Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС У СУМСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Дата: 23.10.2020 13:25
Кількість переглядів: 4089

Фото без опису

 

 

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС У СУМСЬКІЙ ОБЛАСТІ

 

 

Фото без опису

 

 

Інформація Головного управління ДПС у Сумській області для оприлюднення на  Вашому вебсайті:

 

Розпочато процедуру ліквідації Головного управління ДПС у Сумській області

До Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 15 жовтня 2020 року внесено відомості щодо державної реєстрації рішення  про припинення  Головного управління  ДПС у Сумській області, як юридичної особи публічного права.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від    30 вересня 2020 року   № 893 «Деякі питання територіальних органів Державної податкової служби» та  наказу ДПС України від 08.10.2020 № 556 «Про ліквідацію територіальних органів ДПС» строк заявлення кредиторами своїх вимог до Головного управління ДПС у Сумській області становить два місяці з дня оприлюднення повідомлення про рішення щодо припинення юридичної особи.

До утворення Державною податковою службою України територіального органу Головне управління ДПС у Сумській області продовжує здійснювати свої повноваження та функції.

 

Реорганізація в єдину юридичну особу

Голова Державної податкової служби України Олексій Любченко в інтерв’ю інформаційному агентству «Інтерфакс-Україна» розповів про зміни у структурі ДПС у зв’язку з переходом до  єдиної юридичної особи. Наразі вже затверджено нову регіональну структуру територіальних органів. Всі обласні управління, Офіс великих платників податків та Інформаційно-довідковий департамент знаходяться на стадії ліквідації як юрособи.

«Нова структура передбачає 31 територіальний орган, з яких 5 регіональних центрів обслуговування великих платників податків: Київ, Харків, Одеса, Львів, Запоріжжя та Дніпро», – зазначив Голова ДПС. Олексій Любченко, зокрема, підкреслив, що при реорганізації ДПС в єдину юридичну особу принциповим питанням є відсутність зайвих управлінських ланок.

«Це по суті керуюча компанія за п’ятьма регіональними центрами обслуговування великих платників. Її завдання – виявляти схеми та знаходити ухилення. Це буде виключно аналітичний підрозділ, який повністю займатиметься міжнародним оподаткуванням», – розповів Олексій Любченко.

 

Руйнувати схеми з відшкодування ПДВ по непідтвердженим залишкам товару

Пресслужба Державної податкової служби України повідомила, що протягом 2020 року представниками ДПС було проведено 401 перевірку щодо зберігання та торгівлі тютюновими виробами, які належать 37 суб’єктам господарювання. За їх результатами було встановлено, що 148 місць не здійснювали діяльність. Крім того, там не підтвердилася наявність залишків, яких було задекларовано у кількості 195,5 млн пачок вартістю 8,8 млрд гривень. За словами голови ДПС Олексія Любченка, за рахунок цього порушники мали змогу сформувати незаконного податкового кредиту з ПДВ на 1,4 млрд гривень. Проте податківці їм завадили.

«Виробники зараз ведуть себе дуже достойно. Є недостойні «громадяни», які не допускають нас на інвентаризацію. Це надто самовпевнені люди, імпортери, які вирішили, що можна завезти товар, реалізувати його на внутрішньому ринку, а документи щодо цього товару відобразити в декларації з ПДВ у вигляді залишків. При тому, що товар продається і все «згортається» - зобов’язання, кредит. Схема у тому, що товар проданий за готівку, а суб’єкт намагається отримати відшкодування нібито за залишками», – зазначив Голова ДПС. Податківці мають право перевірити наявність залишків (підакцизна група при заявці на відшкодування), однак деякі платники не допускають їх на склади нібито через карантинні заходи, або через інші причини.

«Ми вже пішли далі, в технічні експертизи, чим руйнуємо подібні схеми. І будемо руйнувати, адже – ціна 1 млрд гривень. Розраховуємо на підтримку правоохоронних органів», – підкреслив Олексій Любченко.

 

Сумщина: свої статки задекларували 45 мільйонерів

 Головне управління ДПС у Сумській області повідомляє, що станом на 01.10.2020  подано 9198 декларацій про майновий стан і доходи. Громадянами, які мають обов’язок декларування доходів подано 6658 податкових декларацій та 2540 декларацій подано з метою реалізації права на податкову знижку.

Зокрема, жителі області декларували доходи: від отримання спадщини  подано 1683 декларації;  від продажу сільськогосподарської продукції -  1629 декларацій;  від продажу рухомого і нерухомого майна -  1428 декларацій.

За результатами поданих декларацій громадянами визначено до сплати 27,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб  та 5,1 млн грн військового збору.

Доходи більше 1 млн грн задекларували 45 громадян. Сукупно ними задекларовано 363,6 млн грн доходу та визначено до сплати 10,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 1,01 млн грн військового збору.

З початку року за поданими деклараціями до бюджету надійшло податку на доходи з фізичних осіб у сумі 28,6 млн грн, військового збору –  1,9 млн гривень.

 

Подану звітність можливо переглянути в Електронному кабінеті

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує, що подання електронних документів здійснюється платниками податків відповідно до норм Податкового кодексу України (далі – ПКУ) та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 № 557, на підставі договору про визнання електронних документів, що визначає взаємовідносини суб’єктів електронного документообігу та укладається з контролюючим органом.

Відповідно до п. 421.1 ст. 421 ПКУ Електронний кабінет створюється та функціонує за принципом здійснення автоматизованого внесення до журналу всіх дій, що відбуваються в електронному кабінеті, включаючи фіксацію дати і часу відправлення, отримання документів через електронний кабінет та будь-якої зміни даних, доступних в Електронному кабінеті, за допомогою кваліфікованої електронної позначки часу. Інформація про дату і час надсилання та отримання документів, іншої кореспонденції з ідентифікацією відправника та отримувача зберігається безстроково і може бути отримана через Електронний кабінет у вигляді електронного документа, в тому числі у вигляді квитанції у текстовому форматі.

У приватній частині Електронного кабінету в залежності від типу платника  надається доступ, зокрема, до перегляду та друку раніше поданої звітності. Меню «Перегляд поданої звітності» надає користувачу Електронного кабінету можливість перегляду раніше поданої податкової, пенсійної та статистичної звітності до ДПС незалежно від способу її подання, включаючи звіти, подані на паперових носіях до центрів обслуговування платників податків.

За замовчуванням користувач отримує перелік всіх звітів, поданих у відповідному звітному періоді. Звітний період (місяць, квартал чи рік) визначається двома параметрами – роком та місяцем. Перегляд конкретного звіту здійснюється подвійним натисненням лівої кнопки миші, формується pdf-файл звіту зі всіма додатками.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь