A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

Олександр ФОКІН: "Сьогодні, колектив нашого водоканалу відчуває, що проблеми підприємства почали вирішуватися згуртовано і з розумінням. Є порозуміння з керівництвом громади, депутатським корпусом і готовність зробити по максимуму в даному питанні"

Дата: 09.02.2021 19:37
Кількість переглядів: 3114

Фото без опису

Відповідальні працівники КП «Кролевецьводоканал» та Кролевецької міської ради ознайомилися з роботою комунальних підприємств із водозабезпечення сусідніх громад Сумщини. Зокрема, основна увага була приділена енергоефективності та тарифоутворенню на відповідних підприємствах, що працюють у схожих умовах з КП «Кролевецьводоканал» і мають приблизно таку ж кількість споживачів.

«Для нас, найбільш близькими є такі водоканали, як КП «Водоканал» у м. Лебедин, м. Буринь та КП «Путивльводоканал». Що стосується останнього, то у нього і схожі проблеми із енергоефективністю, адже як і наш, він планувався для забезпечення великих промислових підпиємств, які зараз не функціонують, а основним споживачем стало населення», - зауважив начальник КП «Кролевецьводоканал» Олександр ФОКІН.

Він зауважив, що енергетичне навантаження на водопостачальне підприємство у Кролевці, та і в більшості громад Сумщини – це те, що постійно ставить дану сферу господарювання на межу виживання. Застаріле устаткування та його дороговартісна заміна, а також постійне збільшення тарифів на електроенергію, завдяки якій працює необхідне обладнання, щоб подати воду споживачу, змушує шукати шляхи вирішення, зокрема і в коригуванні тарифів.

Для прикладу: у місті Лебедин вартість послуги з водопостачання та водовідведення становить 53,37 грн/куб. метр; у місті Буринь – 61,16 грн/куб. метр, у м. Путивль – 49,96 грн/куб. метр, смт. Л. Долина – 53,82 грн/куб. метр, смт. Недригайлів – 48,28 грн/куб. метр.

«Весь цивілізований світ говорить про те, що вода на нашій планеті зникає. Про це свідчать і наші зміліли ставки, річки, свердловини. Навіть найбагатша і забезпечена Європа цінує та економить воду. Проте у нас, як і в наших колег, ще є і інші проблеми – це значні затрати електроенергії на її подачу кінцевому споживачу, застаріле обладнання тощо. На енергетичну модернізацію та заміну аварійних водогонів у Кролевці нам зараз потрібно більше 30 млн. гривень. Сьогодні, колектив нашого водоканалу відчуває, що проблеми підприємства почали вирішуватися згуртовано і з розумінням. Є порозуміння з керівництвом громади, депутатським корпусом і готовність зробити по максимуму в даному питанні, але без підтримки населення нам не вдасться перебороти ситуацію, що склалася у водному господарстві нашого міста», - сказав, підсумовуючи і досвід своїх колег, Олександр ФОКІН.

Слідкуйте за новинами на каналі: https://t.me/kroleveckagromada_info 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь