A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

Старости сіл Кролевецької громади, разом з керівництвом міської ради, напрацьовують плани роботи на рік

Дата: 10.02.2021 14:04
Кількість переглядів: 2696

Фото без опису

Кожного дня старости сіл Кролевецької громади, згідно графіку, зустрічаються з керівництвом Кролевецької міської ради для розроблення плану першочергових заходів, які потрібно втілити протягом 2021 року.

Фото без опису

У міському бюджеті передбачені 4 мільйона гривень, які перейшли, як вільні залишки із сільських бюджетів, вони будуть повернуті на проведення першочергових робіт та придбання необхідного інвентарю для забезпечення життєдіяльності селян. Також, старости отримають на ці цілі, в залежності від кількості населення, що проживає в селах, додаткові кошти у розмірі від 24 до 46 тисяч гривень.

Фото без опису

«Варто передбачити придбання бензопил, косарок та іншого інвентарю, який необхідний для забезпечення першочергових потреб у скошуванні бур’янів, покосу трави, проведення робіт з благоустрою. Також, по кожному селу напрацюємо план роботи на рік та будемо спільно розробляти Стратегію розвитку Кролевецької громади до 2027 року», - зауважив Кролевецький міський голова Віктор ЛЕХМАН

Кожне село є унікальним куточком Кролевецької громади, кожне особливе і старости звертають увагу на різні проблемні моменти та шляхи їх розв’язання, проте найбільш болючі питання практично в кожному селі однакові – це дороги, водозабезпечення, спилювання аварійних дерев, розчищення та благоустрій кладовищ, вивіз сміття, ремонт соціальної сфери, освітлення населених пунктів, ремонт меморіалів та пам’яток тощо.

Фото без опису

Попередньо, до призначень старост, колишні сільські голови подали узагальнену інформацію про свої населені пункти, зараз всі ці потреби уточнюються із вже діючими представниками сільських територій.

«У селах буде організовано централізоване вивезення сміття, до розчищення кладовищ та спилювання аварійних дерев вже приступила комунальна служба громади, а навесні ці роботи будуть розширені, тому зараз старости мають подбати про оформлення відповідних дозволів. Освітлення будемо робити, як тільки завершаться тендерні процедури з даного питання. Усім селам громади, завдяки ініціативності та дієвості старост, буде приділена максимальна увага», - сказав Віктор ЛЕХМАН.

Також було зауважено, що у селах ще не до кінця сформована структура старостатів, вирішується питання із забезпечення такими важливими фахівцями, як діловоди, а землевпорядники продовжують працювати на селі. Для вирішення питання забезпечення населення соціальними послугами та допомогами, з 5 лютого приступив до роботи мобільний офіс центру надання адміністративних послуг, який вже відвідав 4 села і надав відповідні послуги понад 100 жителям сіл. Ця робота буде продовжена і надалі, щоб максимально охопити селян необхідними послугами і кількість виїздів буде збільшена.

Фото без опису

Слідкуйте за новинами на каналі: https://t.me/kroleveckagromada_info 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь