A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

На п’ятій сесії Кролевецької міської ради

Дата: 26.03.2021 16:34
Кількість переглядів: 460

Фото без опису

Сьогодні, 26 березня, відбулася п’ята сесія Кролевецької міської ради восьмого скликання яку провів Кролевецький міський голова Віктор ЛЕХМАН. На засіданні були присутні 19 депутатів із 26 обраних.  В пленарному засіданні взяли участь депутати Сумської обласної ради Валентин Добров та Геннадій Гордієнко, заступники міського голови, керівники структурних підрозділів, комунальних підприємств міської ради.

Першочергово присутні заслухали питання   колективного звернення профспілкової організації "ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА "КРОЛЕВЕЦЬКЕ ЛІСОМИСЛИВСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО"  щодо збереження його, як окремої юридичної особи.

Депутати висловили своє занепокоєння тим, що  підприємство можуть приєднати до Конотопського лісгоспу, що призведе до скорочення робочих місць, недоотримання місцевим бюджетом значних коштів та інші негативні наслідки.

Слід враховувати, що ДП «Кролевецьке лісомисливське господарство» не тільки забезпечує жителів громади робочими місцями (на сьогодні на підприємстві працює 265 осіб) працює стабільно та прибутково, але є одним із головних бюджетоутворюючих підприємств для Кролевецької міської територіальної громади. Так, за 2020 рік, до бюджетів усіх рівнів було сплачено 38886,0 тисяч гривень, у тому числі податків і зборів до місцевих бюджетів у сумі 14 652,0 тисяч гривень.

       Безперечно державне підприємство «Кролевецьке лісомисливське господарство» має важливе значення для Кролевецької міської територіальної громади як суб'єкт господарювання.  Саме тому депутатський корпус одноголосно підтримав дане питання. Крім того, спільно було прийнято рішення направити звернення з проханням збереження державного підприємства на території громади Народним депутатам України Андрію Деркачу та Ігорю Молотку.

Крім того, депутатами було погоджено питання про внесення змін до програми економічного і соціального розвитку Кролевецької міської територіальної громади на 2021-2023 роки, а саме погоджені заходи: завершення комплексної реконструкції спортивного майданчика з облаштуванням зони для воркауту та футбольного поля з глядацькими трибунами Кролевецької спеціалізованої школи №1, забезпечення територіальної громади окремим офіцером громади у селі Тулиголове, ремонт актової зали дитячої школи мистецтв, придбання баків для сміття, придбання електричної плити для Грузчанського дошкільного закладу освіти «Ягідка», придбання дитячого майданчика та лави для пауерліфтингу.

Також було внесено зміни до Програми забезпечення первинною медико-санітарною допомогою населення громади, яка передбачає додаткове виділення 60 тис гривень на стимулювання медичних працівників первинної ланки, що задіяні у боротьбі із коронавірусною інфекцією.

Депутатським корпусом було затверджено порядок надання квитків для пільгових категорій громадян на маршрутах, що сполучують села із центром Кролевецької громади. Перевізникам, після проведення процедури звірки, щомісячно буде відшкодовано кошти за перевезення пільгових категорій осіб. Кількість так званих пільгових квитків буде визначено окремо по кожному маршруту.

На засіданні також було визначено уповноважений орган з питань будівництва та архітектури, який із 1 квітня 2021 року зможе видавати накази про містобудівні умови та їх обмеження та присвоєння адреси об’єктам нерухомого майна.

Крім того, у ході пленарного засідання загалом було розглянуто понад 40 питань порядку денного, які стосуються земельних відносин, благоустрою, бюджету, освіти та ін.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь