A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

ІНФОРМАЦІЯ КРОЛЕВЕЦЬКОЇ РАЙОННОЇ ФІЛІЇ СУМСЬКОГО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ ЗАЙНЯТОСТІ ПРО РИНОК ПРАЦІ КРОЛЕВЕЧЧИНИ

Дата: 22.07.2021 13:53
Кількість переглядів: 2034

Ринок праці Кролевеччини та соціальні послуги служби зайнятості за

6 місяців 2021 р.

     Ситуація на ринку праці Кролевеччини у 1 півріччі поточного року була економічно нестабільною та напруженою. Певна стабілізація ситуації відбулася лише на кінець звітного періоду. Протягом січня-червня 2021 року послуги служби зайнятості отримували 1143 особи, що фактично відповідає показнику аналогічного періоду 2020 року. Серед отримувачів послуг 855 осіб мали статус безробітного, що складає 97% минулорічного показника.
     Освітньо-кваліфікаційний склад безробітних наступний:
- безробітних з базовою вищою та повною вищою освітою-358 осіб
(42%);
- з професійно-технічною освітою-418 чол. (49%);
- з середньою та базовою середньою освітою-79 осіб (9%);
419 безробітних (49%) працювали за робітничими професіями, 267 осіб (31%)
займали посади службовців, решта-167 громадян виконували некваліфіковану
та малокваліфіковану роботу.
     Склад безробітних за віком та статтю:
     Із загальної чисельності безробітних 181 особа (21,1%) складала молодь у віці до 35 років, за останній квартал цей показник знизився на 3%; 295 осіб (34,5%) – люди передпенсійного віку,кількість звернень громадян цієї категорії зросла на 1,5%; решта – громадяни продуктивного працездатного віку;
     Розподіл за статтю: частка безробітних жінок становить 58,1%, чоловіків - 41,9%. За останні 3 місяці на 3% зменшилася кількість жінок та відповідно зросла кількість чоловіків, які мають статус безробітних. Зберігається позитивна динаміка зростання зареєстрованого жіночого безробіття при наявності вакансій, які більше адаптовані для чоловіків.
     Соціальні послуги :
     Складна економічна ситуація, яка була характерною для першого-початку другого кварталу, радикально вплинула на попит та пропозицію на ринку праці громади. На 8,5% скоротилася кількість роботодавців, які заявили про потребу в кадрах, при цьому на кінець кварталу значно зросла потреба в працівниках, кількість заявлених вакансій склала 344 одиниці, що на 11,1% більше аналогічного періоду минулого року. Рівень укомплектування вакансій склав 80,2% при середньообласному показнику 62,3%. Середня тривалість пошуку роботи безробітними в Кролевецькій громаді 93 дні, що на чверть швидше, ніж в середньому по області. За звітний період за сприяння служби зайнятості та самостійно знайшли роботу 321 особа, рівень працевлаштування безробітних становить 33% та на 8,5% перевищує обласний показник.
     За травень-червень 2021 року суттєво покращилася ситуація із залученням безробітних до тимчасової зайнятості. Працівникам філії вдалося зібрати від роботодавців громади 103 пропозиції тимчасової зайнятості для виконання безробітними різних видів загальнодоступних робіт. Більше тимчасових робочих місць було створено лише на території обслуговування Конотопського та Сумського центрів зайнятості. Із загальної чисельності залучених до цієї активної програми 41 особа працювала на громадських роботах за кошти місцевого бюджету та Фонду соціального страхування на випадок безробіття, 62 безробітних були зайняті на роботах тимчасового характеру за кошти роботодавців. На оплату праці безробітних було виплачено 560 тис. грн. з різних джерел.
     У звітному періоді послугами професійного навчання, організація якого проходила виключно під замовлення роботодавців та фінансувалася коштом Фонду, скористалися 50 осіб, що на 85% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Серед затребуваних роботодавцями професій були кухарі, трактористи, водії. З червня 2021 року на базі Львівського центру
профтехосвіти Державної служби зайнятості розпочалося навчання цільової групи машиністів (кочегарів) котельні, які до опалювального сезону оволодіють новою професією та будуть працевлаштовані на підприємствах громади.
     Найбільшими замовниками кадрів у 2021 році були: філія «Присеймівська» товариства з обмеженою відповідальністю сільськогосподарського підприємства «Нібулон», ПП «Камінське», СТОВ «Обрій», «Десна»,ТОВ «Кролевецький комбікормовий завод», КП КРКП «Акватермо», відділ освіти та центр первинної медико-санітарної допомоги.

     Інформація про роботу з внутрішньо переміщеними особами та
учасниками АТО в напрямку працевлаштування

     Протягом звітного періоду на обліку в Кролевецькій філії перебували 7 внутрішньо переміщених громадян, 2 з яких були працевлаштовані; У 2021 році клієнтами нашої служби були 16 демобілізованих учасники АТО/ООС, у т.ч. 3 особи звернулися у звітному періоді. За цей час 2 безробітних цієї категорії брали участь у громадських роботах, 5 були працевлаштовані, 14 отримали профорієнтаційні послуги. Всі учасники АТО/ООС отримували матеріальне забезпечення по безробіттю, середній розмір якого склав 8550,0 грн.
Робота з людьми з інвалідністю.
Значна робота проводиться службою зайнятості з надання послуг особам з інвалідністю,чисельність яких перевищує прогноз. Кількість звернень осіб з обмеженими фізичними можливостями має сталу тенденцію до збільшення. Протягом 1 півріччя 2021 року послугами центру зайнятості скористалася 32 особи з інвалідністю - це 64 % річного показника 2020 року. Сприяння у працевлаштуванні отримали 4 особи з інвалідністю, 2-брали участь у програмах тимчасової зайнятості, 23 особи отримали профорієнтаційні послуги. Рівень працевлаштування безробітних з обмеженими фізичними можливостями становить 12,5%. 31 особа із зазначеної категорії отримували матеріальне забезпечення по безробіттю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь