Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

НА КРОЛЕВЕЧЧИНІ ВІДКРИЛИ МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ ГЕРОЮ УКРАЇНИ АНДРІЮ ІВАШКУ

Дата: 29.06.2023 16:52
Кількість переглядів: 315

Фото без опису

Сьогодн  урочисто відкрили меморіальну дошку нашому мужньому воїну-захиснику, Герою України Андрію Олександровичу ІВАШКУ, який  загинув захищаючи нашу рідну землю, всіх нас у перші години повномасштабного російського вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року. Йому сьогодні виповнилося б – 43.

     Пам’ятний знак облаштували на фасаді Кролевецького ліцею №1 де  навчався Герой.

     Разом з рідними і близькими, друзями Андрія Олександровича, жителями міста, освітянами, а також побратимами вшанували світлу пам'ять нашого захисника .

    Право відкриття пам’ятної дошки було надано його мамі та сину Ярославу.

    Наша громада, Україна платить надзвичайно велику ціну за незалежність. Усі загиблі воїни повинні залишитися в пам’яті, а вдячність за їхні подвиги – продовжувала жити у серцях українців передаючись із покоління в покоління.

    Вічна і світла пам’ять Герою України - Андрію Олександровичу ІВАШКУ!

    Слава Героям!

Народився Андрій Івашко 29 червня 1980 року в місті Кролевець Сумської області. Навчався в СШ №1,  закінчив факультет педагогіки та психології Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка, але сталося так, що з  29 травня 2016 року він свідомо вибрав військову службу та вступив до лав ЗСУ за контрактом.

Свою роботу любив і віддавав їй багато часу. Постійно займався підвищенням кваліфікаційного рівня, глибоко вивчав та детально аналізував кожну проблемну ситуацію. Самостійно приймав важливі рішення в межах власної компетенції. Колеги високо цінували не тільки його професійні якості, а й доброзичливість, готовність допомогти.

Відповідальність, чесність, надійність, небагатослівність – такі якості були притаманні старшому сержанту А. Івашку, який, до речі, не відзначався кар’єризмом.

Андрій Олександрович проходив службу в окремій радіолокаційній роті Повітряних сил ЗСУ. Військова частина розташовувалася на Глухівщині.

На той час ситуація на українсько-російському кордоні була досить напруженою, тому наші військові пильно стежили за її динамікою. Андрій часто бував на чергуваннях, багато працював, рідко мав можливість поїхати на рибалку, яку так любив.

За бездоганну службу був нагороджений Грамотами Глухівської РДА та районної ради.

В той трагічний день 24 лютого 2022 року, коли ворожі війська вдосвіта порушили кордон в районі Бачівська (Глухівщина), Андрій чергував на бойовому посту. Під час ракетного обстрілу він особисто передавав важливу інформацію про дії ворога. І зробив це ціною власного життя, виконавши головну Євангельську заповідь любові.

Завдяки вчасним і правильним діям старшого сержанта А. О. Івашка нашим військовим, які вступили в бойові сутички з супротивником поблизу Глухова, вдалося призупинити подальше вороже просування.

🇦Указом Президента України № 122 від 10 березня 2022 року старшому сержанту Івашку Андрію Олександровичу присвоєно звання Героя України (посмертно).

29 серпня 2022 року в День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави Президент України Володимир Зеленський передав орден «Золота Зірка» членам родини загиблого Героя України.

Його родина – дружина Анна Івашко та двоє малолітніх діточок: Ярослав – восени вже стане першокласником, а зовсім крихітна Маргаритка, яка так і не встигла побачитись зі своїм дорогим татусем тільки-тільки починає пізнавати цей складний і небезпечний світ.

Дай Боже, щоб якомога швидше настав мир на нашій зраненій землі, а світ хоч трохи подобрішав. Заради цього і віддав своє життя Андрій Івашко.  Ім’ям Героя названа одна із вулиць нашого  міста🇺🇦

Більше фото тут https://www.facebook.com/photo/?fbid=6394552713993921&set=pcb.6394675167315009

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь