Кролевецька міська рада,
Конотопського району, Сумської області

21 березня – Всесвітній день лісів!

Дата: 21.03.2024 15:46
Кількість переглядів: 25

Фото без опису

Ліси – це свіже повітря та чисте довкілля. За добу одне дерево виробляє кількість кисню, необхідну для 3 дорослих людей. Дерева поглинають велику кількість забруднюючих речовин, що потрапляють у повітря, включаючи оксид вуглецю, діоксид сірки та діоксид азоту.

💧Вони регулюють баланс води на Землі. У лісовому ґрунті і підстилці за весняний період накопичуються запаси вологи, що допомагає зберегти повноводдя озер і річок.

🌍 Ліси запобігають змінам клімату, поглинаючи вуглекислий газ із атмосфери. Таким чином зменшують ризик парникового ефекту.

🌳 Борються з повенями. Корені й крони дерев утримують та поглинають воду під час дощів або танення снігу. Після цього повільно вивільняють її – в результаті річки не переповнюються за короткий час.

🔹 Зміцнюють ґрунти. Коренева мережа лісу стабілізує величезну кількість ґрунту, запобігає ерозії вітром або водою.

☘️ Ліси зменшують рівень шуму і пилу. Лісосмуга вздовж автодороги знижує рівень шуму на 11 децибел. А гектар лісу за рік затримує до 100 тонн пилу.

🫐 Вони нас годують та зцілюють. В лісі ростуть поживні гриби та ягоди, лікарські трави.

🪵 Покращують добробут. З деревини зводять будинки, виготовляють предмети побуту, меблі, посуд і прикраси. Лісові дари використовують в медицині, паперовій промисловості та суднобудуванні.

🌿 Допомагають зняти втому і поліпшити настрій. Завдяки проведеному у лісі часу відновлюється психологічна енергія. Також заняття у лісі знижують артеріальний тиск, рівень гормону стресу кортизолу та адреналіну, посилюють імунну систему.

🦌 Ліси дають прихисток флорі і фауні.

🪖 Допомагають захищати Україну від ворога. Деревина – це надважливий природний ресурс, який може врятувати життя нашим військовим. Із неї воїни будуть фортифікаційні споруди та цілі підземні містечка. Деревина, в тому числі, використовується для опалення, будівництва тимчасових мостів, переправ, понтонів, які дозволяють військовим переміщати війська та техніку через водні перешкоди.

Ліси – це наше здоров’я, наш дім, наша відповідальність!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь